michelle halford

WAGAYA, Span Design

Architect: Sarah Lee

Interior Designer: Elton Chen

Image Credit: Andrew Worssam & Jayden Huang

Inspired by the foliage of Japanese cherry blossoms and the passage it creates during Hanami (flower viewing) season, Span Design overlayed textures, colour and smell to create a transitional space and experience.

Using the passage as a form generator, Span Design took advantage of the original structure of the shop and created a transitional experience from the spatial and inviting facade with high open ceiling to a more intimate atmosphere inside. 

 

Based on the idea ‘picnic under the cherry blossom’ trees, Span Design created a passage in the shape of a semi-circle to resonate with the shape of the façade, allowing a more fluent language throughout the space.

The tunnel is painted in Dulux Pink Stock to illustrate the feeling of falling soft cherry blossoms and is counter balanced by the use of bold textured cobalt blue tiles, creating contrast in the space. Further emphasising the notion of overlaying of textuality, perforated timber panels are used around the kitchen area to create the sense of food aroma permeating throughout the space, enhancing the overall ambience and experience of the space.

Colour palette

Loading colours

Gallery


Commendation

‘Scape’ by Foolscap Studio
Image credits: Penny Lane


More Dulux Colour Awards winners